zondag 26 februari 2012

One month already..

Hi !!

Zondag betekent blogdag, dus hier zijn we weer!
Ik heb het hier ongelofelijk goed naar mijn zin. Nog steeds geen heimwee aanwezig! Ik ben echt blij dat er nog 3 maanden moeten komen.

Wat heb ik deze week gedaan?
Overdag bestonden mijn dagen uit naar de les gaan en werken voor school, zowel voor de KHL als voor Newman. Deze week ook veel mailtjes gestuurd met Steven aangezien wij samen onze PAV-bundel moesten afwerken. Maar al bij al hebben we, ondanks de afstand, toch weer goed samengewerkt!
Dit klinkt redelijk saai, maar het moet gedaan worden EN ! We hebben altijd leuke avonden hier.

Maandagavond hadden Cintia, Edit, Reka, Nuria en ik afgesproken in de bar. Normaal vinden we daar altijd de Nederlandse jongens terug, maar op 3 Engelsmannen (Jamie, Rhys en Michael) na waren we alleen. Één van de Engelsmannen had een gitaar bij waar Reka heel smachtend naar zat te kijken. Ik vroeg haar of ze graag wilde spelen en daar had ze wel zin in. Valerie zijnde vroeg ik de jongen of we de gitaar mochten lenen. We kregen er direct een versterker en een plectrum bij. Reka is toen beginnen gitaar spelen en ik (en soms de anderen) ben beginnen zingen. We hebben dus een 'jamsessie' gehouden. Het was een zeer leuke avond.

Dinsdagavond hadden we eigenlijk geen plannen gemaakt, maar kwamen we iemand van de Spaanse meisjes tegen die een instrument bespeelt in het koor. Ze vroeg of we naar de mis wilden komen kijken. We stemden toe en gingen bij nog enkele andere mensen vragen of ze zin hadden om mee te gaan. Toen we bij Edit en Cintia op de kamer zaten, bekeken we een folder om pizza te bestellen. Al snel werd beslist dat we na de mis pizza gingen bestellen met ons allen. Tijdens het eten van de pizza werd er gepraat over Disney. We wilden ons allemaal vergelijken met een prinses. Voor iedereen werd gestemd met welke prinses we hen zouden vergelijken. Voor mij werd beslist dat ik Belle ben van Belle&Het Beest.

Woensdag was een saaiere dag. Nuria en ik hebben Tangled gekeken en daarna heb ik er nog enkele afleveringen van Grey's Anatomy bijgedaan. Ik spendeerde het grootste deel van de dag dus in mijn bed. Woensdagavond spraken we af in de bar omdat het "Battle of Newman" was. De verschillende groepen (A-, B-, C-, D- blok en commuters) moesten het tegen elkaar opnemen. We bleven niet zo lang aangezien de meeste mensen moe waren.

Donderdag had ik de hele dag les en gingen we 's avonds schaatsen en bowlen. Normaal gezien vind ik schaatsen héél erg leuk, maar aangezien ik amper recht kon blijven staan met deze (versleten) schaatsen was er maar weinig fun aan. Op het einde ging het gelukkig beter. Ook de bowling lag me niet echt. Mijn score durf ik zelfs niet te vertellen aangezien ze echt slecht was! Ik eindigde tweede. Voordat we de bus terug naar de campus namen, gingen we eerst nog iets drinken in een pub.

Vrijdagavond gingen we voor het eerst uit in de stad ! Eerst spraken we af in de bar hier beneden waar een 80's party aan de gang was. Hierna gingen we naar een discotheek genaamd "The Propaganda". De eerste zaal was niet echt mijn type muziek, maar zaal 2 stond ons wel aan. Het werd een zeer leuke avond. Voor herhaling vatbaar!

Gisteren ben ik samen met de andere Erasmusstudenten naar de stad geweest om te gaan winkelen. We hebben allemaal dezelfde Tshirt gekocht. Het werd een fijne dag. 's Avonds nog even naar de bar, maar niet lang gebleven aangezien de Xbox stuk was.

Vandaag ga ik nog een beetje voor school werken en straks ga ik Xbox spelen!

Take care people!
X Valerie


Foto's :


PIZZA !

Wij als prinsessen
(VLNR : Nuria, Maria, Ilaria, Margaret, Reka, Berit, Pocahontas, Edit en Valerie)
Cintia : Tinkerbell

Nuria and I on the ice

Groep

Bowlen!

Edit, Cinti, Nuria and me

Propaganda




zondag 19 februari 2012

Hier zijn we weer!

Hi everybody !

Het is zondag; dat betekent dat het tijd is voor mijn blog-update van deze week !
Wat heb ik deze week gedaan? Wel, maandag, dinsdag en woensdag stonden vooral in het teken van administratie voor de KHL (ofwel mijn school in België). Maandag bracht ik enkele papieren binnen bij de internationale coördinator, maar zij was afwezig. Dinsdagnamiddag mocht ik de papieren ophalen. Dat was dan ook direct mijn taak op dinsdag. Woensdag wilden we de papieren inscannen, maar dit bleek al snel moeilijker te zijn dan we dachten. Er waren 2 scanners te vinden op heel onze school. De ene was stuk en de andere was bezet doordat er les was in het lokaal waarin hij stond. Na veel gezoek en gewacht, heeft iemand anders het voor ons ingescand met haar persoonlijke scanner. Zoals ik reeds zei, was het dus vooral administratief. Op maandag had ik trouwens ook mijn eerste les "Culture and Identity in modern Britain". De eerste les was vooral geschiedenis en was dus helemaal "my cup of tea" !

Dinsdagavond spraken we samen met de andere Erasmusstudenten  af in de bar om daar te bespreken welke reizen we nog willen maken. Enkele voorbeelden : London, Bristol, Statford-Upon-Avon, Cardiff, Dublin,... We zoeken naar geschikte data zodat we samen kunnen gaan. We reizen voornamelijk per Megabus, maar voor Dublin nemen we waarschijnlijk het vliegtuig.

Woensdagavond was het karaoke in de bar en gingen we Edit's (één van de Hongaarse meisjes) verjaardag vieren. Toen we bij de bar aankwamen, bleek dat het Gaelic football team de bar had ingepalmd voor het spelletje 'Take Me Out'. Veel gelachen met de kandidaten, maar niet zo lang gebleven.

Ergens tussendoor besloot mama dat ze mij dit weekend een bezoekje kwam brengen. Dit kwam doordat Nuria's familie hier ook was en Berit een weekend naar België ging. Als mama niet kwam, werd het dus maar een saai weekend. -Nogmaals bedank broer om alles te regelen.

Op donderdag had ik de hele dag les. Gelukkig vallen de lessen hier erg goed mee en vind ik het allemaal zeer interessant.

Vrijdagmorgen kwam mama aan in het station :  Birmingham New Street. Ik ben haar daar gaan ophalen, maar aangezien ik (natuurlijk) veel te vroeg in Birmingham was, ben ik eerst nog gaan winkelen. Vrijdagnamiddag hebben we een beetje bij gepraat, heb ik haar de school getoond en wilde mama vooral rusten. 's Avonds heb ik wel nog voor mama gekookt.

Vrijdagavond was ik uitgenodigd op onze eerste "Hall-party". Mama vond dit helemaal niet erg omdat ze een lange dag achter de rug had. Ze was blij dat ze even kon rusten.
We speelden het spelletje "Ik heb nog nooit.." en verder werd er door de andere leden veel gedronken. Ik bekeek het door nuchtere ogen en moest vaak lachen met de zatheid van sommige anderen. Nuria, Laura(de zus) en ik vertrokken rond 11pm aangezien we moe waren.

Gisteren zijn mama en ik gaan shoppen in het nieuwste shoppingcenter hier : The Bull Ring. Het telt 3 verdiepen en is echt erg groot. Het heeft voor ieder wat wils. Je kan er zelf een teddybeer maken, Burger King eten, je haar laten doen,... Kortom het bevat héél veel verschillende winkels. Na een dagje shoppen waren we moe en bleven we na het avondeten op mijn kamertje. We hebben ook scones gegeten aangezien ik vond dat mama dat eens moest proberen. We vinden het allebei zeer lekker.

Vandaag zijn mama en ik gaan wandelen rond de school. Verder zijn er geen plannen meer! Morgenvroeg doe ik mama naar de bushalte en gaat ze weer naar België.

Cheers
Valerie

Belangrijke data :
15/02 : GELUKKIGE VERJAARDAG BROER !!!


Foto's :

Mama op bezoek!

Hall Party

Shoppen @ The Bull Ring

Veel gekocht !

Bartley Reservoir

Waar is de eekhoorn?

GEVONDEN !!!

zondag 12 februari 2012

Week 2 + Disco Party!

Hi people!

Momenteel zit ik hier al mijn tweede week en ik heb het hier nog steeds naar mijn zin!
Maandag en dinsdag waren echter niet zo'n leuke dagen aangezien ik maandagmorgen opstond met een migraine-aanval ! In het begin dacht ik dat de aanval wel meeviel, maar al snel bleek de beste oplossing slaap te zijn. Eerst nog maar iets voor de maag genomen (misselijk!) en  mijn migrainepijnstillers en dan ben ik terug gaan slapen. Twee uur later voelde ik mij gelukkig al wat beter. Normaal heb ik les op maandagnamiddag, maar deze les was weggevallen dus ik kon de rest van de dag nog wat uit'zieken'.
Dinsdag zat de migraine nog in mijn lichaam, maar ging het gelukkig al wat beter. Het was badminton "try out" en ik wilde graag gaan proberen, maar besefte al snel dat het niet de slimste beslissing was. Ik ben dus alleen gaan kijken en ben daarna terug naar mijn kamer gegaan. Hopelijk kan ik vanaf volgende week wel gaan badmintonnen!

Woensdag zijn Berit en ik naar het stadscentrum gegaan om nog enkele boodschappen te doen. We gingen ook langs op het centrum voor levende talen om te vragen of we een les Nederlands mochten bijwonen zodat we konden kijken hoe die lessen hier worden aangeboden. Er was niemand aanwezig die ons kon verder helpen, maar we mochten onze e-mailadressen achter laten en ze gingen ons contacteren. Tot op heden hebben we niets gehoord.

Donderdag had ik mijn eerste les "Rome". Zeer interessant, maar het stoorde mij dat ze de namen op de Engels  manier uitspraken. Vaak moest ik nadenken welke Latijnse naam die persoon weer had om hem te kunnen plaatsen. Mark Antony is voor mij toch iemand anders dan Marcus Antonius hoor! Maar goed, de les viel goed mee en ik vind het interessant ! Daarna was het tijd voor de tweede les van Language Variety. Het ging deze week nog steeds over dialecten in het Engels, maar deze keer kwamen ook Amerikaans en Australisch Engels aan bod ! Daarna bespraken ook nog jongerentaal.

Vrijdagavond was het weer tijd voor onze wekelijkse fuif hier op school. Deze keer was het Disco Party! I got my hopes up but was a bit afraid because of the bin bag party from last week. De disco party was echt véél leuker en het werd een geslaagde avond. Het feit dat ik voor het eerst alcohol dronk sinds ik hier ben, zorgde voor rare blikken. Er werd veel gedanst en veel gelachen. Joe en Joe2 waren ook weer van de partij, maar bleken vaak spoorloos te zijn. Rond 2.30am kroop ik mijn bed in om rond 5am wakker gemaakt te worden door een sms van Joe2, maar gelukkig viel ik al snel terug in slaap.

Gisteren hebben Berit en ik voor school gewerkt, namelijk aan onze PAV-bundel. We besloten om in de bibliotheek te gaan zitten zodat we minder afgeleid waren door de leuke spullen op onze kamers. Ook ging ik nog snel afscheid nemen van Joe en Joe2 die ons een week verlaten en beide naar huis zijn!
*Hope you guys have a nice time at home!*
's Avonds was het een verjaardagsfeestje van iemand die hier ook op Erasmus is, maar waarmee we weinig contact hebben. We zijn even langs geweest maar het was een beetje saai dus besloten we om terug naar onze kamer te gaan. Ik ben nog even bij Luuk, Wouter en Tim langs geweest die op dat moment besloten om te gaan poolen en vroegen of ik mee ging. Ik ben dus nog terug mee gaan poolen.

Vandaag is het zondag = rustdag!
Misschien werk ik dadelijk nog een beetje verder aan mijn PAV-bundel, maar verder heb ik geen plannen.

Take care & we'll talk soon
Valerie!

Ps : Even ter verduidelijking : Alcohol --> 2 flesjes Smirnoff Ice


Foto's :

Ilaria, Nuria en Valerie

Joe and his gang

Valerie and Joe2

Groepsfoto!

Groepsfoto 2
(Berit had niet verwacht dat Joe en ik achter haar gingen komen staan!)



zondag 5 februari 2012

Bin Bag party and snow!


Hiii !

Vrijdagavond gingen we normaal naar het stadscentrum om voor het eerst de Engelse pubs af te schuimen. We spraken af op de kamer van één van de Nederlandse jongens. Toen we daar aankwamen, bleek het er al redelijk leuk te zijn aangezien er 3 Engelse jongens bier zaten te drinken. We vroegen of we de bus gingen nemen, maar er was blijkbaar iets te doen in SensesBar, dus ons tripje naar de pubs werd even uitgesteld. Er was namelijk een 'Bin Bag Party'. Jawel, een vuilzakkenfuif! We bleven nog even praten op de kamer van Wouter en kwamen te weten dat de jongens : Joe, Joe en Hamza heten. Joe blijkt hier een populaire naam te zijn! Na een twintigtal minuutjes gingen we naar de bar. De toegangsprijs was 3pond wanneer je geen vuilzak aanhad, 1.5pond met vuilzak. Joe² hebben ons gewoon binnen geduwd en we hebben dus  niets moeten betalen! De fuif was echter niet zo leuk. De DJ was weggevallen en de invaller draaide alleen maar electro. Het bleek al snel dat het niet echt onze stijl was. We hebben dus gewoon veel gepraat en gelachen. Het handtastelijke gedrag van Hamza zorgde ook voor grappige momenten. Het kwam er op neer dat de meisjes elkaar moesten helpen zodat hij niet bij ons in de buurt kon komen. Joe² bleken echt leuke jongens te zijn! Rond 2am kropen we allemaal ons bedje in.

Gisteren is het hier beginnen sneeuwen! Eerst zag het eruit alsof het niet zoveel zou zijn, maar uiteindelijk ligt er toch een groot pak! Rond 8pm kwam Nuria op mijn deur kloppen met de mededeling dat we een 'snowball fight' gingen houden. Eerst wou ik passen, maar het werd al snel duidelijk dat Nuria geen 'nee' aanvaardde! Ik heb me goed warm aangekleed en heb de sneeuw getrotseerd. Het sneeuwballengevecht was echt super leuk! Toen ik buiten kwam, kreeg ik al direct 5 sneeuwballen op mij. Mijn Jack Wolfskin jas blijkt er goed tegen te kunnen dus koud heb ik niet gehad. De mensen die mij bekogeld hadden, hebben  een paar rake sneeuwballen terug gekregen. Er werden ook sneeuwengels gemaakt, maar daar heb ik voor gepast. Toen we de sneeuwballen beu waren, zijn we een sneeuwman beginnen maken. Al gauw werd hij omgedoopt tot 'Joeman' omdat 1 van de 2 Joe's zijn kleren had uitgedaan om de sneeuwman te versieren. Spelen in de sneeuw kan dus echt héél leuk zijn. Nadien gingen we op Joe's kamer zitten. Er werd veel gelachen (onderandere met hoe Winnie The Pooh aan zijn naam kwam..) en rond 11pm namen we afscheid.

Vandaag is iedereen redelijk moe en zijn er dus geen plannen. We gaan straks misschien nog wel iets drinken in de bar!

Op naar de volgende week!
Toodels,
Valerie


Ohja.. Foto's!

The girls

Party people!

Nuria y yo giving a big hug!

SNOW!

Onze sneeuwman

It's a JOEMAN!!
(kijk vooral naar de schoenen..)

vrijdag 3 februari 2012

De eerste week !


Hi everybody!

Het is moeilijk om dingen te schrijven aangezien we eigenlijk nog niet zoveel gedaan hebben hier. Zondag zijn Berit en ik dan eindelijk gaan winkelen. We moesten daarvoor de bus nemen naar Northsfield, een dorpje vlakbij. Daar is een Aldi en een Sainsbury's waar we véél eten gekocht hebben. We gingen gepakt en gezakt terug naar de Halls en waren blij om terug op onze kamer te zijn. Maandag en dinsdag waren luilekker dagen. We spendeerden veel tijd op onze kamer, lazen een boek en ik keek vooral veel Grey's Anatomy. Een beetje rust was welkom! Maandagavond spraken we af met een deel van de Erasmussers die ook in de Halls verblijven. Er is hier een leuke bar(Senses Bar) met een Xbox Kinect waar ik natuurlijk graag op speel ! Dinsdagvoormiddag zijn we ook gaan wandelen rond de school. Er is hier een mooi park. Woensdag zijn we naar het stadscentrum van Birmingham gegaan, samen met Nuria. We hebben de stad een beetje verkend, winkelden en aten opnieuw bij Mc Donalds. Lang leve die keten! 's Avonds hadden we weer afgesproken in de bar. Het is leuk om iedereen wat beter te leren kennen. Gisteren had ik dan eindelijk mijn eerste les, English variety. Zeer interessant ! Gaat over de invloed van sociolinguistische en geografische kenmerken op de taal. Het gaat dus eigenlijk over accenten en dialecten in het Engels. De leerkracht was ook erg geïnteresseerd in de dialecten in de landen van de Erasmusmensen die ook deelnemen aan dit vak. Mijn lessenrooster valt ook erg goed mee! Ik ga dus veel dingen kunnen bezoeken hier. Vandaag wordt weer een rustig dagje. Ik ga dadelijk eten en daarna weer enkele afleveringen van Grey's Anatomy kijken. Nu hebben we nog geen taken te maken en moet ik er dus van profiteren.
Plannen voor het weekend zijn er nog niet, maar die zullen er waarschijnlijk nog wel komen.

Tot de volgende post !
Valerie


Belangrijke data :
1 februari : GIJS !!! Happy Birthday! XXX

Foto's :

Playing Xbox!

Wandelen in het park met Nuria en Berit

Senses Bar met Ilaria en Nuria