zondag 25 maart 2012

Awesome times!

De weken vliegen hier veel te snel voorbij. Feit !

Hey !

I don't feel like writing my blog in Dutch this time so sorry for the people who don't really like English, but I'm going to write it in English anyway. 

How's life here?
Still quite awesome! Really, really don't want to go home.

What did I do this week ?
During the days I had the same courses as last week. As you all know, it's all about the evenings here.
On Monday evening Joe², Bev and I went to see a debate about the upcoming elections. Some of the people I met here were running for president, vice-president and some other positions so we wanted to show them our support. We also were very hungry and they were handing out free food ! Haha! After the free food I went to the bar because I was meeting Ben and Dan. Another funny evening.

On Tuesday evening I didn't really do anything. I stayed in my room and played some games on my DSi. 

Wednesday was another night to remember. It was comedy night down at the bar, but I had some good conversations so I didn't really listen to what the comedians were saying. Joe1 performed and he was really good. When the comedy night was over, a lot of people had already left the bar. The DJ informed us the rest of the evening would be filled with karaoke. Joe2 and I sang our Lion King song in front of the people that were still there. Everybody loved it ! 

On Thursday all of the International students met in the bar to celebrate Maria's birthday, which actually took place the day before. A lot of people showed up. Ben and Dan were in the bar as well so I spent some more time with them. 

On Friday I don't have classes so Ilaria, me and Joe² went to the park to enjoy the sun. Acting really childish and going on swings, slides, other stuff can be a lot of fun! Friday evening was a night I will never forget. (Thanks Joe2!) Joe1 was going to the bar in a mankini but was stopped by the security guard. He didn't just decide this on his own, he's not THAT crazy, but he was going to do it for charity. On the way down I couldn't stop laughing because it was SO funny. The rest of the evening was great as well. Our campaigning friends all won the positions they wanted. I was really happy for them. Ben and Dan were in the bar again, so we had another great party.

The rest of the weekend I spent a lot of time with Joe2 and I did some schoolwork. I also enjoyed the sun and spent some time outside. 

To say it in short : great week ! 

Ciao
Valerie

Picture time :

Look at how high we're going!

Monkey style

I want this car..

Ilaria - Joe1 - Valerie - Joe2

Dan

Ben

Enjoying the sun! 


zondag 18 maart 2012

Time flies..

Hey iedereen!

Binnen enkele dagen ben ik hier alweer 2 maanden. Dat betekent dat ik al in de helft van mijn periode hier zit. Hoe voel ik mij hierbij ? - Wel, ik wil absoluut nog niet naar huis. Gelukkig komen er dus nog 2 maanden!

Hoe zag mijn week eruit ?
Het was weer een gewone schoolweek. Maandag, dinsdag en donderdag had ik  les en woensdag zijn we weer een dagje gaan observeren / participeren in onze stageschool. We werden terug in de kleuterklas geplaatst omdat deze mensen de extra hulp kunnen gebruiken. Vanaf volgende week zouden we normaal gezien enkele klassen omhoog gaan. Op vrijdag had ik geen les, maar heb ik toch een beetje voor school gewerkt. Zaterdag had ik een skype-afspraak met Steven om aan onze BSO-taak te werken!

What about the evenings?
Maandagavond was het FIFA-avond in de bar. Ze gingen dus kortom wedstrijdjes FIFA spelen op de Xbox360. Ik ben met enkele mensen naar beneden gegaan, maar zoals gewoonlijk bleven alleen Joe2 en ik over. Aangezien Joe2 aan het poolen was, begonnen enkele nieuwe mensen tegen mij te praten. Zo leerde ik dus Dan en Ben kennen! We spraken af om elkaar op vrijdagavond terug te zien in de bar.
Dinsdag ben ik vroeg gaan slapen aangezien ik last had van migraine.

Woensdag was het een verjaardagsfeestje voor Laura EN moesten we stemmen op de verschillende filmpjes die gemaakt waren rond het thema "groen-zijn" van deze school. Het ging dus kortom over het milieu. Aangezien Joe² een filmpje gemaakt hadden, had ik iedereen opgetrommeld om voor hen te stemmen. Ook heb ik aan mensen die ik nog maar 1x gezien had gevraagd of ze wilden stemmen op het derde filmpje. Deze mensen waren alles behalve geïnteresseerd maar stemden toch omdat ik het zo lief gevraagd had. Joe² hebben dus (dankzij mij, muahaha) 100 pond gewonnen. Ik deelde mee in hun vreugde!

Donderdag was het mijn verjaardag! 's Avonds hadden we dus weer afgesproken in de bar. Ik heb een mooie kaart van Winnie The Pooh gekregen, een badge waarop staat "It's My Birthday", mijn naam in het Chinees geschreven en dan nog een kaart van Núria en Berit. Van Réka heb ik een schets gekregen van mijn rug met de tattoo die ik graag wil. Het was echt een leuke dag!
Natuurlijk heb ik ook aan mijn oma gedacht..


Op vrijdag ben ik eerst met Joe2 naar de winkel gegaan om een kaartje te kopen voor Mother's Day. Toen we terug op zijn kamer aankwamen, vroeg hij wat hij nog op de kaart moest schrijven. Ik las de eerste zin en merkte op dat er "You're just like a mom" stond. Hij had dus een kaartje gekocht voor een stiefmoeder. De volgende scene die je jezelf nu moet voorstellen is Valerie die op de grond rolt van het lachen. Gelukkig ben ik een lief meisje en heb ik een oplossing gevonden voor zijn probleem. Ik heb het kaartje persoonlijker gemaakt door er enkele hartjes op te plakken. Normaal zal de mama nu niets merken. Toch was dit 1 van de grappigste momenten dat ik hier al heb meegemaakt ! Poor Joe2.

Vrijdagavond was ik uitgenodigd op een BBQ. Free drinks and free food, daar zeggen we natuurlijk geen neen tegen. Rond 21.30u ben ik echter vertrokken  aangezien ik had afgesproken met Ben en Dan in de bar. Ilaria en Réka gingen mee, maar zijn snel terug vertrokken. Het was pre-paddy's party (St. Patrick's day) en  ik had een fantastische avond ! Ik werd vergeleken met een duracell bunny en een bumble ball. We all know how much I love to dance !

Gisterenavond ben ik met Joe2 gaan poolen. De stand is 5-5 !
Daarna zijn we op zoek gegaan naar iets om te eten, maar niets meer gevonden.

Vandaag is het Joe1's verjaardag en gaan we uit ! Verder moet ik ook nog een beetje voor school werken.

Tot volgende week !

Cheers
Valerie


Foto's :

Joe1 - Valerie - Joe2

Gratis Henna tattoo

Happy Birthday to me!

Er zijn nog veel foto's die ik moet krijgen! 

maandag 12 maart 2012

Oops, it's Monday!

Hello!

Normaal schrijf ik elke zondag mijn blog, maar omdat het gisteren St. Patrick's parade was in het stadscentrum heb ik dit een beetje moeten uitstellen.
Hoe gaat het met mij ? - Super! Ik heb het hier nog steeds héél erg naar mijn zin en ik probeer het feit dat ik nog terug naar huis moet gaan zoveel mogelijk te ontwijken.

Wat heb ik deze week gedaan?
Zoals gewoonlijk was de schoolweek weer redelijk administratief. Maandag had ik les, dinsdag moest ik lesgeven, donderdag les en vrijdag vrij ! Op woensdag ging ik echter voor de eerste keer op "stage". Ik doe hier geen echte stage, maar ik ga vanaf vorige week elke week 1 dag observeren / participeren in een lagere school. Ik doe dit in een Katholieke school op ongeveer een halfuurtje stappen vanaf de Uni. Dit is dan ook direct al een goede reden om een keer de wijdere omgeving te leren kennen. Toen we woensdagmorgen aankwamen, vertelden ze ons dat we een dag in de Nursery mochten doorbrengen, de kleuterschool. Ik was blij want dit leek me zo leuk ! Na een dagje meegedraaid te hebben in de kleuterklas kan ik jullie vertellen dat het een super leuke, maar ook een héél vermoeiende job is. De kinderen hebben energie voor 10!
Vanaf volgende week gaan we telkens 1 lesjaar omhoog. Zo krijgen we de kans om alle niveaus te bekijken / vergelijken met België. Op vrijdag heb ik mezelf een beetje bijgewerkt met taken.

En de avonden?
Maandagavond hadden Joe², Ilaria en ik afgesproken om samen pizza te bestellen. We hebben allen heel erg genoten van onze pizza en hebben daarna The Dark Knight (Batman) gekeken. Dinsdag was het Nuria's verjaardag. We hebben een pannenkoekentaart met Nutella gemaakt en een verrassingsfeestje in elkaar gestoken. Ze had dit helemaal niet zien aankomen en was dus aangenaam verrast !
Woensdagavond, donderdagavond en vrijdagavond brachten we door in de bar. We bleven telkens niet zo lang, maar we wilden niet de hele tijd op onze kamer blijven zitten. Joe2 en ik spelen dan voornamelijk  pool. Score so far ? 5 - 4 voor Joe.
Zaterdagavond was veruit de beste avond van de week. Joe2, Ilaria en ik waren samengekomen op Joe's kamer en besloten om Disneyliedjes te zingen. Het beste / leukste en grappigste lied was "Just can't wait to be King" van de Leeuwenkoning. We hebben hier dan ook een filmpje van gemaakt.
Gisteren zijn we dan naar de parade geweest en hebben we 's avonds niets meer gedaan.

Vandaag is de les weggevallen, maar gaan Edit, Cinti, Reka en ik een gratis Henna tattoo laten plaatsen ter ere van de Islamic week hier op school.

Zo, dat was mijn week!

Cheers!
Valerie

Foto's :

Nuria's Birthday

Birthday girl !

St Patrick's day

The Lion King - Can't wait to be king 
Joe = Zazu
Valerie = Simba / Nala
Ilaria = Other animals

zondag 4 maart 2012

Een nieuwe week..

Hi people!

Inmiddels zijn we weer zondag, is er weer een nieuwe week voorbij en schrijf ik een nieuwe blog!
Deze week zal hij niet zo lang zijn, aangezien het een rustige week was.

Door de week ging ik naar de les, regelde Berit en ik onze "stage" en gaf ik ook mijn eerste les Nederlands! 's Avonds gingen we zoals gewoonlijk enkele keren naar de bar of spraken we af bij Joe² om een beetje te zingen. Het is ongelofelijk hoeveel plezier je kan maken met een gitaar, een laptop en mensen die gewoon willen meebrullen met de liedjes. Meestal zijn 'wij' : Edit, Cinti, Reka en ik. We hebben besloten dat we dit vaker gaan doen aangezien we er allemaal veel plezier aan hebben. Verder spelen Joe2 en ik regelmatig een potje pool. Slecht ben (blijkbaar) niet aangezien ik woensdagavond in staat was om 4 ballen direct na elkaar te putten. Nee, niet gewoon de ballen erin duwen, maar op één of andere manier alle kanten van de tafel raken en de bal er zo in krijgen. "Geluk in het spel", noemen we dat ! Op andere keren, speel ik gewoon normaal, maar ben ik nog gewaagd aan mijn tegenspeler. Joe, prepare for our rematch today!  
Cinti's broer is hier ook een weekendje op bezoek, samen met een vriend van hem. Op vrijdagavond werden we aan elkaar voorgesteld, hadden we een leuke tijd op haar kamer en gingen we daarna naar de bar. Lang ben ik niet gebleven want ik moest de dag erna vroeg opstaan!
Dat was eigenlijk de schoolweek.

Op zaterdag (3/03) gingen we op daguitstap naar Bristol. We begonnen de dag om 5uur 's morgens (gaap) en om 6u zaten we in de bus richting onze eindbestemming. Om 9uur kwamen we aan en gingen we samen iets drinken in een café. Hierna zijn we beginnen rond wandelen, bezochten we enkele musea, aten we onze lunch op en splitsten we op in twee groepen. Het meest bekende ding in Bristol is de grote brug over de rivier 'Avon'. We wilden deze brug zien, maar door het prachtige weer  (zon, zon, zon!) wilde een deel van de groep te voet gaan en een ander deel wilde de bus nemen. Hier zijn onze wegen dan gescheiden. Het was een zware trip, maar toen we de brug bereikten, voelden we (de stappers) allemaal zeer voldaan. Eenmaal terug beneden, waren we wel doodop en waren we erg blij om te kunnen zitten.
Om 7pm namen we de bus terug naar Brum city. Rond 10.30pm waren we allemaal op onze kamers. Het was een zeer vermoeiende maar ook aangename dag! Er staan nog meer daguitstapjes op ons programma.
Toch nog even vermelden dat we 2x gratis drinken en pannenkoeken gekregen hebben van the English Church. Dit vonden we natuurlijk allemaal zeer leuk!

Dit was zo ongeveer mijn week.
Vandaag ga ik voor school werken en vanavond speel ik mijn rematch pool tegen Joe2.

Bye Bye
Valerie

Foto's :

De "bol" in Bristol

Beter zicht op de bol !

Bristol Cathedral

Tamme eekhoorn!

Uitzicht vanop Bristol Tower
(Brussels was about 300miles!)

Bristol Bridge