zaterdag 28 januari 2012

And now?


Hello !

Tijd om heimwee te hebben, heb ik nog niet echt gehad. Gisteren stond onze dag weer in het teken van Erasmus en kregen we nog meer uitleg, zoals bijvoorbeeld over de security op onze school en over het brandalarm. We kregen ook een sessie over "cultural awareness". Dit was zeer interessant en ging over de verschillen tussen onze verschillende thuislanden en Engeland. Op het einde ging het ook over heimwee. We weten dus (door de W-curve) dat deze eraan staat te komen. Wat kunnen we doen om het te verhinderen? - Niets. Wat kunnen we eraan doen? - Erover praten! Maar zoals ik al zei, heimwee heb ik nog niet echt gehad. We kregen ook uitleg over onze 'school placement' die we mogen doen in een basisschool. Het grootste deel van onze taak bestaat er uit om te observeren en om de leerkracht een beetje te helpen bij groepswerken of andere taakjes. De basisschool wordt hier opgedeeld in twee groepen (van 5-7 en van 8-11) en we mogen zelf een voorstel doen qua groep op de 'stagescholen'. Ze houden normaal rekening met onze keuze, maar dit moet natuurlijk mogelijk zijn. Berit en ik zijn ook blij dat we, waarschijnlijk, op dezelfde school terecht komen zodat we samen naar daar kunnen reizen. Op het einde van de dag kregen we tea and cake. De eerste keer scones gegeten! Dat was echt voor herhaling vatbaar. Verder waren er ook nog sandwiches waarmee ik mijn buikje gevuld heb. Wie zei weer dat het eten hier slecht zou zijn?
Vandaag zijn we op uitstap geweest naar Oxford. Ik had echter niet verwacht dat we gewoon vrij zouden mogen rondlopen. Ik had een begeleidende tour verwacht, maar dit was dus niet het geval. Eerst ben ik meegegaan met de Spaanse meisjes die hier ook op Erasmus zijn. Een zeer leuke groep! We zijn op zoek gegaan naar de Harry Potter plaatsen, maar hebben er maar één gevonden. Nadien ben ik Berit tegengekomen en zijn we er op ons tweetjes uitgetrokken. Eerst lekker gegeten bij Mc Donalds. Daarna naar een prachtige boekenwinkel gegaan met 4 verdiepingen. Hier hebben we redelijk wat tijd doorgebracht aangezien we beide graag lezen. Ik heb het boek : "Winnie The Pooh" gekocht. Surprise, surprise! Hierna zijn we gaan winkelen (= eten!) en kwamen we tot het besef dat we nog lang niet terug naar Birmingham gingen en dus nog lang met onze aankopen moesten rondlopen. We besloten om naar het Ashmolean museum te gaan. Dit museum is echt enorm groot! Het heeft 4 verdiepingen met gratis tentoonstellingen en dan nog 1 verdiep waarvoor je moet betalen met speciale tentoonstellingen. In dit museum is voor ieder wat wils. Je vindt er schilderijen, muziekinstrumenten, zilverwaar, porselein,.. Ik vond vooral de tentoonstelling over Egypte, Rome en Griekenland het interessantst. We hebben in het museum toch zeker 2 uur rondgelopen en dan hebben we bepaalde stukken zelfs niet bekeken. Om 17.20u namen we de bus terug naar Birmingham! Straks nog een leuk filmpje kijken en dan slapen.
Morgen kunnen we eindelijk een beetje relaxen en rustig naar de winkel gaan! 

Talk to you soon!
Valerie

Foto's :


Harry, Ron, Hermione? 

My "own" shop! 

Yo y las chicas españoles (and an English man)

Miniatuur van het Ashmolean museum

Zeer interessant !

donderdag 26 januari 2012

Day 1


Hi !

Vandaag was mijn eerste dag als Erasmusstudent op Newman University College. Aangezien dit het geval was voor alle Erasmussers hadden we een afspraak om 10u in de bar. Hier begonnen we de dag goed met enkele pastries en ofwel koffie/thee ofwel appelsiensap. Natuurlijk dronk ik dus orange juice! In de bar zaten we een uurtje te praten met alle andere mensen die hier voor 4 maanden komen studeren. De grootste twee groepen komen uit Duitsland en Spanje. Er zijn ook mensen uit Hongarije en Nederland en dan nog 1 meisje uit Italië en eentje uit Hong Kong. Samen met ons zijn we ongeveer met 30 studenten. Nadien werden alle administratieve dingen geregeld. We kregen uitleg over de verschillende Erasmusvakken, een rondleiding op de campus en een rondleiding in Birmingham city zelf. Het was best wel koud buiten, maar gelukkig regende het niet ! De mensen zijn echt vriendelijk hier, ze doen hun best ! Jammer genoeg blijven de praktische zaken (zoals : WAAR ZIJN DE WINKELS ??) een beetje op de achtergrond.
Tot en met zaterdag zitten we volgeboekt. Hopelijk kunnen we zondag eindelijk deftig inkopen gaan doen om eten te maken.

Dat was het voor nu.

See ya!
Valerie

Travelling to Brum!


Hey!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Na maandenlange voorbereiding vertrok ik op Erasmus naar Birmingham! Om 6u werd er reeds aangebeld, waarop Valerie kwaad uit haar bed stapte om André binnen te laten en hem duidelijk te maken dat hij veel te vroeg was. Gelukkig kon ik daarna nog even slapen. Om 8.30u dan eindelijk opgestaan en alles nog eens nagekeken. André maakte al snel de constatatie dat ik al die bagage nooit zou kunnen dragen. Ik was er rotsvast van overtuigd dat dit wel zou lukken! Het afscheid van mijn Dimmetje en Pukipoesie viel me erg zwaar, er kwamen zeker enkele traantjes aan te pas. Dan hup, de auto in richting Brussel Zuid ! Onderweg nog enkele smsjes gestuurd om vrienden te verwittigen dat ik bijna weg was. Zo stuurde ik ook naar Karolien en Freya. Aangekomen te Brussel werd al snel duidelijk dat we te vroeg waren. We gingen dus nog rustig iets drinken. Opeens spotte mijn oog een spandoek : "Goede reis en veel plezier". Wie stond er achter die spandoek ? Karolien & Freya! Echt een super leuke verrassing. Nogmaals bedankt dames, ik was er van aangedaan! Jullie foto staat hier dan ook op mijn kamer !
Maar nu terug naar de reis. André had ondertussen al een koffer gekocht waar al mijn extra bagage werd ingepropt. Zo had ik dus : 1 trekkersrugzak, 2 koffers, 1 gewone rugzak & mijn laptop. Daarna heb ik eerst nog gewacht op Berit om dan afscheid te nemen van mama, André, Karolien & Freya. De mensen van de Eurostar waren echt super vriendelijk en stelden voor om 1 koffer te dragen. Dit was meer dan welkom! Eenmaal gezeten begonnen we dan eindelijk aan ons avontuur. Na een tocht van 2uur kwamen we aan in London St. Pancras. Jammer genoeg waren daar geen lieve mensen meer van de Eurostar die ons konden helpen met onze zware koffers. Vol goede moed begonnen we aan de tocht van St. Pancras naar station Euston. Normaal is dit een tochtje van +/- 6minuten, maar ik kan je verzekeren dat het met 1 trekkersrugzak, 2 koffers, 1 rugzak en een laptop leek alsof we 20 km gestapt hadden voordat we onze bestemming bereikten. Even leek het erop dat we onze verbindingstrein nooit gingen halen, maar met wat doorzettingsvermogen van ons beide zijn we er dan toch geraakt ! Deze trein bracht ons naar Birmingham New Street. Hierna hebben we de taxi genomen naar onze eindbestemming : Newman University College!
Ik was een beetje teleurgesteld door de service. Er was namelijk niemand aanwezig om ons te ontvangen. De security guard was echt de meest vriendelijke meneer ooit, maar hij kon ons niet verder helpen met enkele dringende vragen. Morgen weten we gelukkig meer. Mijn kamer is al opgefleurd, ik had namelijk geen zin om tijd te spenderen in een kale kamer. Ik heb zelfs al, jawel, gekuist aangezien mijn lavabo echt vies was. Nu typ ik dit berichtje en hierna ga ik nog wat lezen. Daarna ga ik naar dromenland, aangezien het een lange dag was!

Talk soon!
Valerie

Pictures :
Freya en Karolien 

Mijn ongelofelijk zware bagage!

Mijn kamer : VOOR

Mijn kamer : NA

Mijn kamer : NA 2